De Eiakters gaan terug naar jaren zestig

EIBERGEN – Op woensdag 10 en donderdag 11 maart staan de toneelspelers van De Eiakters op de planken. Met hun stuk: ijsvereniging ‘Kris-Kras’ hopen ze beide dagen het publiek te vermaken. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Huve in Eibergen, daar wordt het toneelstuk ook opgevoerd.

In een klein dorpje in de Achterhoek heeft ijsvereniging ‘Kris-Kras’ een mooie ijsbaan met een ouderwetse keet naast de baan. Vaak is het hier ‘s winters het middelpunt van gezelligheid, niet in de laatste plaats door de goed bedoelde zorgen van de beheerder Herman. Het bestuur van de ijsbaanvereniging doet zijn best om de boel draaiende te houden, maar het onderkomen en de apparatuur hebben hun beste tijd gehad.
 
Als de eigenaar van de grond waar de ijsbaan op ligt van de ene op de andere dag de kont tegen de krib gooit en alles wil verkopen, dreigt er zwaar weer voor de schaatsers. De verhoudingen raken in de kleine gemeenschap al snel onderkoeld. Of de bevroren verhoudingen nog ontdooien? Vast wel, want wat is nou een dorp zonder ijsbaan. En wat is nou een ijsbaan zonder muziek. Wilt u weten hoe dit afloop? Kom dan naar de Huve. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Kaartjes zijn ook bij de kassa te koop.

De volgende toneelspelers staan op het podium: Henk Klein Bruinink, André Riethorst, Anneke Broer, Johan Jansen, Geert Ribbels, Nynke Fekkes, Carin Broer, Minie Siggeler, Betsy Emaus.


(film Jan Larink Productions)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven