Een drukke week voor ‘De Vlearmuze’

NEEDE – Deze week barst het carnaval in Neede in volle hevigheid los. Dinsdag bezoeken prins Han Meerbeek en adjudant Joop Rust de wagenbouwers, om de wagens samen met de optochtcommissie te bekijken. Woensdagavond is er voor de oudere inwoners van Neede een “Kleintje Gala” in Grand-Café De Hofmaat, de avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

De gala-commissie heeft gezorgd voor een afwisselt programma met onder andere optredens van de dansgardes en zang van Herman Riethorst. Ook zullen “Frans Bauer” en “Marianne Weber” een optreden gaan verzorgen. Donderdagavond gaan de mensen met een verstandelijke beperking in Partycentrum ’t Haantje vanaf 19.30 uur hun carnaval vieren. Vanuit de gehele regio wordt vervoer geregeld voor deze mensen. Iedereen met een verstandelijke beperking is van harte welkom.

De jeugd komt vrijdag aan hun trekken. ’s Middags bezoeken de hoogheden samen met de Raad van Elf en de Vlearmoesband de Ariënsschool en de Alferinkschool. ’s Avonds komt de oudere jeugd aan de beurt. Onder leiding van Jongerenprins Bouke en Jongerenprinses Ragmar en de Jongerenraad van Elf zullen zij vanaf 20.30 uur in Residentie Partycentrum ’t Haantje hun feestje gaan vieren.

Zaterdag is de eerste van 3 dolle dagen, om 11.11 uur ontvangen Prins Han en Adjudant Joop de sleutel van Vlearmoesdorp uit handen van locoburgemeester Dennis Meijerink. Daarbij zullen ook de hoogheden van de Reetkwakers aanwezig zijn om te waken over het Sleutelgat. De kinderoptocht vertrekt nadat de Kinderprins en Kinderprinses in de Muziekkoepel aan de Oranjelaan bekent zijn gemaakt. De route is dit jaar andersom. Het vertrek is om 14.00 uur bij de koepel, via de Marktstraat, Wilhelminastraat, NIeuwstraat, Oudestraat en Ruwenhofstraat komt de stoet weer terug bij de koepel. Aansluitend is er een kinderfeest in de feesttent op het Marktplein.

Vanaf 20.00 uur is er een gezellige avond in de feesttent. Je kunt op een terrasje in de tent genieten van een heerlijke saté en verder zal onder andere zanger Gerard ervoor zorgen dat de stemming er in komt. Niet alleen carnavalsmuziek op deze avond maar ook liefhebbers van andere muzieksoorten komen zeker aan hun trekken. In verband met het jubileum van de Vlearmuze is de entree gratis!

Zondag vertrekt om 13.30 uur de grootste optocht van de regio vanaf het industrieterrein Wheemergaarden. Meer de 85 aanmeldingen zijn ontvangen door de optochtcommissie. Zij zullen zorgen dat de optocht ook dit jaar vlekkeloos zal verlopen, extra aandacht zal er zijn voor het geluid en het alcoholgebruik. Zo wordt er gecontroleerd dat het geluid niet te hard zal zijn en wordt er ook gecontroleerd op het alcoholgebruik van de chauffeurs. Hiervoor geldt een zero-tolerance beleid!

Na de optocht gaat het feest in de tent van start, rond 19.00 uur zullen de prijzen van de optocht worden uitgereikt. Maandag start om 12.00 uur het dweilen. De hoogheden zullen met Raad van Elf alle deelnemende horecagelegenheden bezoeken om rond 17.00 uur te eindigen bij Residentie Partycentrum ’t Haantje waar een stamppotbuffet klaar staat. Vanaf de Ruif pendelt er een bus naar ’t Haantje. Dinsdagmiddag organiseren Prins Han en Adjudant Joop een Carnavals-Muziek-Bingo vanaf 14.00 uur in D’n Rooien Vos. Om 23.11 uur komt er een einde aan het carnaval in Neede. Dan eindigt het Haring Happen met de sleutelteruggave aan de locoburgemeester Dennis Meijerink. 

De hoogheden van het N.C.G. “De Vlearmuze” zijn er klaar voor en willen graag met de inwoners van het Vlearmoesdorp het carnaval 2010 vieren onder hun motto “Als Vanouds”.

Film optocht 2009:

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven