Inloopavond over plan stationsomgeving

RUURLO – De gemeente Berkelland heeft samen met ProRail een project opgezet ter verbetering van de stationsomgeving van Ruurlo. Het project is mede mogelijk dankzij subsidies van de provincie Gelderland en de regio Achterhoek.

De samenwerking tussen de gemeente Berkelland en ProRail is gestart in de eerste helft van 2009. Gemeente en ProRail hebben vervolgens een partij uitgekozen om het voorlopig ontwerp van de stationsomgeving te maken. Deze partij is Railinfra Solutions geworden. Het voorlopig ontwerp is nu klaar. In het voorlopig ontwerp is onder andere aandacht besteed aan het beter op elkaar afstemmen van de verschillende functies en de indeling van de openbare ruimte. Ook is in het ontwerp aandacht besteed aan extra stallingen voor fietsen, parkeerplaatsen voor auto’s en voorzieningen.

Op dinsdagavond 23 februari van 19.30 tot 21.00 organiseert de gemeente een inloopavond bij restaurant-partycentrum De Luifel aan de Dorpsstraat 11 in Ruurlo. Op deze avond willen de bestuurders u het resultaat van het voorlopig ontwerp laten zien. Ook kan er dan van gedachten gewisseld worden.

Na 23 februari wordt het ontwerp verder uitwerken. De ontwerpwerkzaamheden worden uiteindelijk afgesloten met de aanbesteding van het ontwerp. Als de aanbesteding positief uitvalt, kan aansluitend de uitvoering worden gestart in de tweede helft van 2010. Tenslotte moet het bestemmingsplan van de stationsomgeving veranderen. De aankondiging van het veranderen van het bestemmingsplan staat volgende week in BerkelBericht.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven