Openluchttheater richt vizier op jeugd

afbeelding-nieuw-roy-8853.jpgEIBERGEN – Een nieuwe werkgroep van het Openluchttheater gaat meer activiteiten organiseren voor scholen en  jongeren. Dit seizoen zijn er onder meer een gratis theatervoorstelling voor alle basisscholen, een vakantiecursus streetdance en kunnen scholen voor een symbolisch bedrag het theater afhuren. ”We willen de jeugd vanaf  jonge leeftijd met zeer uiteenlopend activiteiten prikkelen. Daarnaast  bieden wij scholen en jongeren een eigen podium  waarop zij hun eigen ‘ding’ kunnen doen”, aldus voorzitter Henk Nijhof.

Alle scholen kunnen voor een symbolisch bedrag het openluchttheater huren. Bijvoorbeeld voor een feestelijke afsluiting van het schooljaar, maar ook voor de uitvoering van een eigen cultureel project. ”Enkele basisscholen doen dit al, maar we gaan het nu nadrukkelijker onder de aandacht brengen van alle scholen.”

De nieuwe commissie Scholen van het openluchttheater organiseert bovendien een sms-gedichtenwedstrijd, waarbij de jeugd wordt uitgedaagd om met een sms in maximaal 160 tekens een gedicht te componeren. De winnaars mogen hun inzending voordragen tijdens het nieuwe festival De Maat in KUNSTenTaal, dat 28 en 29 augustus wordt gehouden.

Op 28 juni organiseert het openluchttheater ter afsluiting van het schooljaar voor alle  basisscholen in Berkelland twee gratis voorstellingen. Het gaat om een professionele productie van Assepoester door kindertheatergroep Basta! In de zomervakantie organiseert het openluchttheater in samenwerking met Cheriëlle en Charlaine Dollenkamp  een cursus hiphop- en streetdance. ”De beide zussen zijn semi-professionele danseressen en geven met veel succes onder meer cursussen bij Odival. We denken hiermee ook de moeilijk bereikbare leeftijdsgroep van 12+ te bereiken. En wat is er mooier dan de cursusweek af te sluiten met een echte voorstelling op een echt podium voor familie en vrienden?”, aldus Nijhof.

Als eerste activiteit benadert de commissie Scholen op korte termijn alle basisscholen in Berkelland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven