Stapel- en Batsdijk gaan op de schop

RUURLO/ZIEUWENT – Om de verkeersveiligheid op de Stapeldijk/Batsdijk (N312) tussen Ruurlo en Zieuwent te verbeteren gaat de provincie Gelderland de weg inrichten voor een maximum snelheid van 60 kilometer per uur.

De werkzaamheden starten op maandag 1 maart en zijn vrijdag 4 juni afgerond. Om snel en veilig te kunnen werken is de weg tot en met 4 juni afgesloten voor autoverkeer. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wordt het verkeer op de N312 tussen Ruurlo en Zieuwent omgeleid. Ter hoogte van de Scheiddijk kan overgestoken worden, behalve in de periode als aan de  Scheiddijk wordt gewerkt.

Doorgaand verkeer van Ruurlo naar Zieuwent wordt omgeleid via de Rondweg (N315) ,Groenloseweg (N319) in de richting Groenlo en via de Zieuwentseweg en Zegendijk naar Zieuwent en in omgekeerde richting. De omleiding wordt door middel van verkeersborden aangegeven. De overige wegen uitkomende op de N312 worden afgesloten ter hoogte van de N312. Aanwonenden en bedrijven langs de N312 blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Voordat de wegwerkzaamheden starten moeten eerst kabels en leidingen worden omgelegd. Daarna kunnen de reconstructiewerkzaamheden beginnen. De werkzaamheden bestaan uit: Kappen van een inlandse eik ter hoogte van de Ribbertsteeg, zestien inlandse eiken in de rechterberm na de aansluiting met de Foekendijk en acht inlandse eiken in de rechterberm tussen de Scheiddijk en de Heemselerweg. De boomkap houdt verband met de verbreding van de weg en de aanleg van een snelheidsverlagende bocht.

Verbreden van de N312 en aanbrengen van asfaltverhardingen. Op het gehele wegvak worden fietsstroken van rood asfalt aangelegd. Aanleg van plateaus (brede drempels) en weguitbuigingen met als doel het verkeer te vertragen. En aanpassingen aan de openbare verlichting

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven