Theo maakt laatste tocht door Eibergen

EIBERGEN – Op bijzondere wijze heeft donderdag de uitvaart van Theo ten Barge plaatsgevonden. Familie en vrienden hebben onder het toezicht van vele belangstellenden afscheid genomen. De rouwstoet met voorop een bakkerskar – waar Theo mee werd vervoerd – trok vanaf zijn woonhuis naar de NPB-kerk. Vele mensen stonden langs de weg om de bekende Eibergenaar een laatste groet te brengen.

De tocht over de Beltrumseweg werd afgesloten met een rondje over de rotonde. Niet in de normale rijrichting maar in de tegenovergestelde richting. Daarna volgde de kerkdienst die werd geleid door dominee/predikant Anne van der Meijden. Hij vertelde over ten Barge en stond stil bij bijzondere momenten. Zoals, aandacht voor onrecht, zijn humor, en zijn verzamelingen. Theo had veel respect voor Anne van der Meijden en bezocht daarom regelmatig zijn lezingen.

Na de kerkdienst vertrok de stoet naar Aalten waar in oercafé Schiller een herdenkingsfestijn werd gehouden. Vele mensen hebben daar gedichten en andere mooie woorden verteld. Rond 13.00 uur is de familie richting het crematorium vertrokken waar de crematie in besloten kring plaatsvond.

Vele Eibergenaren zullen hun leven lang terug denken aan Theo ten Barge, de bekende inwoner heeft veel betekend voor de gemeenschap.

Eerdere bericht: In memoriam: Theo is oet de tied


(film: Jan Larink Productions)

[nggallery id=1000]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven