Barticamp verhuist naar andere locatie

_HTH0046EIBERGEN – De jaarlijkse kunstmanifestatie Barticamp verhuist dit jaar van Neede naar het openluchttheater in Eibergen. Onder de naam ‘Barticamp op Maat’, vormt het tweedaagse evenement een onderdeel van het nieuwe festival ‘De Maat in KUNSTenTAAL’, dat op 28 en 29 augustus in en rond het amfitheater plaats heeft.

”In eerste instantie wilden wij ons dit jaar bezinnen op de toekomst en de kunstmanifestatie een jaar overslaan. Toen het openluchttheater ons benaderde om aan te haken was het ijzer snel gesmeed”, aldus Eric Groeneveld van Barticamp.

Het wordt de vijfde editie van de tweedaagse kunstmanifestatie. De eerdere edities werden gehouden op het terrein van camping ’t Klumpke in Neede. ”Jarenlang groeide het aantal deelnemers en de publieke belangstelling, maar vorig jaar ging het mis. We hadden veel minder inschrijvingen en ook het publiek liet het afweten. Het kwam door een optelsom van factoren, waaronder de economische crisis.”

Barticamp staat voor een mix van theater, muziek en beeldende kunst. Door aan te haken bij het festival ‘De Maat in KUNSTen TAAL’, kan Barticamp zich nu helemaal op de beeldende kunst richten. Het Openluchttheater Eibergen organiseert namelijk het theater- en muziekgedeelte met onder meer optredens van André Manuel, dichters en het jazztrio The Beets Brothers. Volgens Groeneveld moet het begrip ‘beeldende kunst’ heel ruim worden geïnterpreteerd. Van amateurkunst tot professionele kunstenaars en van creatieve mediakunstenaars tot meubelontwerpers. Er is bovendien plaats voor grafische bijvoorbeeld ontwerpers en workshops.”

Vanaf nu kunnen creatievelingen zich inschrijven op de website www.barticamp.eu , of een e-mail sturen naar [email protected]. De deelnemers kunnen een plek met een kraampje of tent huren, maar ook zelf standmateriaal meenemen. Studenten die een kunstopleiding volgen kunnen zich gratis inschrijven.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven