Berkellandse touwtrekkers gaan van start

LOCHEM – Het touwtrekseizoen staat op punt van beginnen. Traditiegetrouw word er voorafgaand in de manege “de luchte” te Lochem de laatste voorbereidingswedstrijd gehouden. Afgelopen zondag trok er naast de Nederlandse teams ook het team van de Fam Janssen uit Belgie mee.  Het aantal teams was enigzins teleurstellend met name in de 640 en de 720 klasse. De jeugd was wel goed vertegenwoordigd.

Tien teams hadden zich in de jeugd ingeschreven en deze kwamen allemaal uit de regio. Het team van Bisons uit Beltrum zette de lijn van het afgelopen seizoen onverdroten voort en werd met glans kampioen. Eibergen was ook goed op dreef. Ze misten het podium op een punt na waardoor een vierde plaats hun deel was.

Dit is een aanmerkelijk beter resultaat dan waarop gerekend was een mooie opsteker dus voor de aanstaande opening van het buiten seizoen. De langste wedstrijden werden getrokken in de 680 klasse. Eibergen trof in de openingswedstrijd het sterke Valleitrekkers wat meteen een topwedstrijdopleverde. Met de volle winst ging het verder tegen de Bisons. Dit werd een ware uitputtingsslag met een puntendeling tot gevolg.

Deze wedstrij duurde alleen al een half uur waardoor het programma zich ietwat ophoopte. Bisons verloor vervolgens van Valleitrekkers, Eibergen bleef verder ongeslagen wat hun de eerste plek opleverde. De ploeg uit Beltrum legde beslag op de derde plek. Het tweede team van Eibergen wist zich knap naar een vijfde plaats te trekken net achter het Belgische team.

Donderdagavond houdt de TTV Eibergen een open huis. Hier kan ierdereen komen kijken in de keuken van de successteams van de TTV. De laatste jaren werd er menig Wereld en Europese titel naar Eibergen getrokken. Iedereen is vanaf 19.00 welkom op het sportpark aan de Haaksbergseweg.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven