Bezoekers kunnen genieten van Reurei

HAARLO – Op zaterdag 27 en zondag 28 maart wordt voor de zeventiende keer de Achterhoekse eieren beurs ‘Reurei’ georganiseerd in de zalen van café-restaurant Prinsen. Een beurs waar prachtige eieren, paas folklore, een sfeervolle zaal en Achterhoekse gastvrijheidheid zorgen voor een pracht evenement.

Ruim 35 ei-kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland zullen hun mooiste werken tonen aan het publiek. Zij laten u graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Honderden eieren gekleurd, beschildert en versierd met acryl, aquarel of olieverf, bewerkt met natuurlijke materialen of gedecoreerd met zelfhardende klei en geen een het zelfde.

Niet alleen kan worden genoten van de fraaie handenarbeid, maar natuurlijk kunt u ook de trotse eigenaar worden van zo’n prachtig versierd ei. De enorme variatie aan technieken die door de deelnemers gebruikt worden maken het bezoeken van Reurei meer dan de moeite waard. De in de Achterhoek bekende Wim Bluemers zal u graag vertellen over paas gebruiken en folklore. Hij heeft speciaal voor Reurei verschillende soorten palmpasenstokken gemaakt, naast dat hij ze u graag laat zien kan hij er prachtig over vertellen.

Reurei is beide dagen geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 3,00 en voor kinderen (mits onder begeleiding) € 1,50 Voor informatie kijk op www.reurei.com. Dini Schepers 06-54353728 dini@reurei. com.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven