Brandweer zoekt nog steeds vrijwilligers

EIBERGEN – De één gaat voetballen de ander helpt als vrijwilliger in een bejaardentehuis of gaat werken bij een lokale omroep. Er zijn vele hobby’s om op te noemen. Maar wat ook kan is vrijwilliger worden bij de brandweer. Het korps uit Eibergen is op dit moment haastig op zoek naar nieuwe aspirant-brandwachten.

“Het is een geweldige uitdaging, het belangrijkste is dat je wat kunt doen voor de medemens of het nauw gaat om een brand of een ongeval. Zoveel mogelijk de schade beperken dat is ons doel”, zegt bevelvoerder Martijn Boeijink.

“Bij de meeste mensen is de drempel te hoog om zich aan te melden als brandwacht. Velen denken dat de opleiding extreem zwaar is en lang duurt. Dat is echt niet het geval. De opleiding duurt ongeveer een jaar. Mensen kunnen zich per brief aanmelden, dan volgt er een gesprek met de commissie van de brandweer. Als het klikt dan wordt er een opleiding aangeboden. Als dit achter de rug is dan kan de persoon aan de slag. Eerst voor een jaar, als de prestaties goed zijn dat krijgt men een vast contract. Alles wordt betaald opleiding, uitrukken en oefeningen.”

Op dit moment heeft het korps vrijwilligers van jong tot oud, de jongste is 23 en de oudste 56. Tamo Vogel (23) uit Eibergen is één van de laatste nieuwe vrijwilligers. “Waarom ik bij de brandweer ben gegaan? Vroeger als klein kind wilde in al brandweerman worden. Via via ben ik in contact gekomen met Martijn Boeijnk. Mijn opleiding heb ik in drie weken (full-time) gedaan. Tijdens mijn zomervakantie heb ik in Rotterdam gezeten om de kneepjes te leren. Mijn droom is om beroeps te worden. Ik raad het iedereen aan, vooral het werken in een team is leuk. Je kunt je op deze manier goed ontplooien.”

Martijn Boeijink zit zelf al meer dat 14 jaar bij de vrijwillige brandweer. Zijn vader heeft ook jarenlang gewerkt voor het korps uit Eibergen. Belangstellenden (tussen 18 en 40 jaar) kunnen zich melden bij Boeijink dat kan via 06-54 32 37 59 of mailen naar [email protected].

Ook zal er zeer snel een sollicitatieformulier op de vernieuwde website www.brandweereibergen.nl komen te staan. De andere korpsen in Berkelland (Ruurlo, Borculo en Neede) hebben op dit moment voldoende vrijwilligers. Iedereen die zich aan wil melden is natuurlijk van harte welkom.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven