Infoavond over glasvezel druk bezocht

NEEDE – Er was maandagavond veel belangstelling voor de eerste informatieavond over de aanleg van een glasvezelnetwerk in Neede. Bijna alle stoelen in de zaal van partycentrum ’t Haantje waren gevuld. Herman van Voorst regiomanager van Glashart vertelde aan de hand van een presentatie over het netwerk. In het derde kwartaal van 2010 hoopt Glashart de eerste schop de grond in te krijgen.

Aanwezigen kregen uitleg over de diensten zoals telefoon, internet, televisie en radio. Het tv-pakket bestaat standaard uit 39 zenders. Dit kan wel uitgebouwd worden met meer kanalen. De  internetverbinding heeft een snelheid van 100 Mbps (50 ophalen en 50 versturen). De kosten voor een pakket liggen rond de 44,00 euro.

De providers Concepts ICT, IJbrandt, en Kick xl gaan de diensten verzorgen. Op dit moment wordt er in Ruurlo hard gewerkt met de aanleg van een glasvezelnetwerk. In Eibergen is de EOV druk in gesprek met Glashart, ook mensen in Borculo hebben een start gemaakt. Over twee weken worden daar de eerste contacten gelegd met Glashart.

Dinsdagavond zal de tweede infoavond plaatsvinden in partycentrum ’t Haantje. Mensen die de eerste bijeenkomst gemist hebben zijn van harte welkom.

[nggallery id=1085]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven