Wat deden die ‘maanmannen’ in Rekken?

REKKEN – Geen loeiende sirenes, of een bericht op de site die P2000 meldingen laat zien. Voor veel inwoners uit Rekken was het een raadsel wat er woensdagavond is gebeurd op de Panhovenweg. Bij een boerderij aan deze weg in het buitengebied van Rekken was de brandweer bezig met een grote oefening. Er werd een incident met gevaarlijke stoffen nagebootst.

Een boer was rond 19.00 uur met landbouwgif bezig op het land. Door een onbekende oorzaak viel het vat – waar het gif in zat – van de laadbak. De man kwam onder het vat terecht en zat klem. Brandweer Eibergen werd ter plaatse geroepen om poolshoogte te nemen. Brandwachten met een speciaal gaspak hebben de boer bevrijd en kwamen er achter dat het vat lekte.

Meteen zagen ze dat het om gevaarlijke stoffen ging. Het incident werd opgeschaald. Een OGS-team (Ongevalsbestrijding Gevaarlijke Stoffen) uit Groenlo en Dinxperlo kwam naar de Panhovenweg om de stoffen op te ruimen. Dat gebeurde ook met de gele gaspakken. Ook kwam er een adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) en brandweer Doetinchem met een speciale container ter plaatse.

De gevaarlijke stoffen zijn overgepompt, op deze manier was er geen gevaar meer. Regelmatig houden de korpsen in de regio een brandweeroefening. Het doel is om er voor te zorgen dat de communicatie en samenwerking tussen de verschillende brandweermensen goed verloopt.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1117]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven