Feest- en herdenkingsdagen in Borculo

BORCULO – Op 4 mei herdenken we alle mensen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. We herinneren ons de periode van rechteloosheid en onvrijheid.

Om hieraan op gepaste wijze aandacht te schenken, heeft de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo op dinsdag 4 mei het volgende programma samengesteld:

Stille Tocht
De Stille Tocht vertrekt om 19.15 uur vanaf de RK-Kerk aan de Steenstraat. Als signaal van vertrek zullen de kerkklokken van deze kerk tweemaal luiden. De voettocht gaat over de begraafplaats van de kerk en vervolgens via de Boomgaarden naar het oorlogsmonument aan de Burg. Bloemersstraat en het Indiëmonument in het Cycloonpark. Zowel op de begraafplaats, als bij de monumenten is er gelegenheid tot het leggen van bloemen. Verder zal in het Cycloonpark The Volunteer Band of Vancouver passende muziek spelen.

Iets voor 20.00 uur zal de stoet de Algemene Begraafplaats aan de Deugenweerd bereiken. Bij de  graven van de Engelse piloten wordt 2 minuten stilte in acht genomen. Na de stilte wordt de Signaal taptoe geblazen door de heer G. Waanders. Ook hier is  gelegenheid is tot het leggen van bloemen. Hierna wordt de stoet ontbonden.

Herdenkingsbijeenkomst
Om ca. 20.15 uur wordt in de NH-Kerk aan het Muraltplein een openbare herdenkings-bijeenkomst gehouden. Als gastspreker houdt ds. A. van der Meiden een herdenkingsrede.

De muzikale invulling gebeurt door het Borculo’s Mannenkoor en The Volunteer Band of Vancouver. De vier prijswinnaars van de door ons uitgeschreven dichtwedstrijd dragen ieder hun eigen gedicht voor. Ook mevrouw G. Willekes draagt een gedicht voor. Amnesty International is met een stand vertegenwoordigd en vraagt aandacht voor gedwongen uithuiszetting van mensen in Kenia.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven