Felle strijd tijdens touwtrekcompetitie

EERBEEK – Onder zomerse omstandigheden trokken de touwtrekkers uit Gewest oost afgelopen zondag hun derde competitietoernooi. Mede door de droge periode en het harde terrein werden in Eerbeek veelal korte, felle wedstrijden getrokken. De Berkellandse touwtrekkers konden, gezien de resultaten,  hiermee prima uit de voeten.

In de jeugdklasse werd het team van Bisons verassend verwezen naar een tweede plaats. de oorzaak hiervan was dat enkele A spelers deelnamen aan het team in de B competitie. OKIA uit holten heeft nu in de totaalstand 5 punten voorsprong. De Eibergse jeugd kon slechts twee punten bemachtigen en zijn inmiddels afgezakt naar en zesde plaats. In de 680 A klasse zette Eibergen orde op zaken. Werd er afgelopen keer nog van Vorden verloren, nu trokken ze een full pull.

Met technisch perfect touwtrekken werden in korte maar hevige wedstrijden alle tegenstanders aan de zegekar gebonden. Ze staan inmiddels 9 punten los van Vorden. De B klasse was voor Eibergen minder succesvol met slechts 5 punten moest men genoegen nemen. Olden Eibergen wist zich naar een derde plek te trekken.

De dames van Eibergen hadden zondag de smaak te pakken. Wisten ze de voorgaande toernooien niet te overtuigen. Zondag was een tweede plek hun deel. Alleen Oele bleek te sterk. De 720 was een zwaar bevochten klasse met Heure als dagwinnaar en lijstaanvoerder. In de 640 A klasse was Eibergen heer en meester geen van de concurrenten kon het de ploeg van Arend Schukkink moeilijk maken.

Dit was wel verassend gezien er weer enkele jonge spelers in het team waren ingepast. Bisons kon in de A klasse niet overtuigen weliswaar legde men beslag op een tweede plaats maar staat inmiddels ver achter op Eibergen. In de 640 B klasse is het precies andersom. Bison voert de lijst aan met op kleine achterstand Eibergen. Aanstaande zondag zijn de wedstrijden in Vorden, aanvang 10.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven