Fietsen van leerlingen onder de ‘loep’

BORCULO – Afgelopen week hebben de leerlingen van de scholen in de gemeente Berkelland een schriftelijk examen gedaan in het kader van de verkeersveiligheid.

Woensdag was de politie en vrijwilligers van VVN bij de diverse scholen om de fietsen te “keuren”, in Gelselaar en bij school Noord in Borculo. Tot grote tevredenheid konden het team onder leiding van de wijkagent Menkhorst, en de VVN mederwerkers Henny en Jan de Graaf bijna alle fietsen goed keuren.

De inspectie bestond onder andere uit: werkende bel, licht achter met reflector en koplamp voor (reflector nog niet verplicht) goede remmen, handvaten, zadel goed vast, refelcterende banden,  en een goed slot. In mei wordt het praktijk examen afgenomen.

Foto’s Christiaan Thalen:

[nggallery id=1182]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven