Koninginnedagconcert met speciaal tintje

RUURLO – Het vorig jaar geplande Koninginnedagconcert kon door de aanslag in Apeldoorn helaas geen doorgang vinden. Een grote teleurstelling voor de vele fans van de concerten die met regelmaat door de KunstKring Ruurlo worden georganiseerd in het Kulturhus te Ruurlo. Reden om dit jaar op een bijzondere manier uit te pakken.

Met een mede door de Oranjevereniging aangeboden glaasje oranjebitter in de hand kan worden genoten van het optreden van Michon en band. Hun muziek brengt een verlangen naar vakantie en de zomer. Dit jaar is gekozen voor de zangeres Michon Sprengers die wordt begeleid door gitarist Gertjan Withagen, accordeonist en toetsenist Bart-Jan van der Linden, violist Ben Mathot en bassist Stephan van Rijt.

De fado is voor de leden van de groep de inspiratie geweest om te komen tot hun huidige programma. Ieder van de muzikanten heeft zijn eigen ontwikkeling doorgemaakt. Zo is Gertjan geïnspireerd geraakt door de fadomuziek van Christina Branco en vooral door het spel van de gitarist uit haar groep.

De aankoop van een twaalfsnarige Portugese gitaar in een klein muziekwinkeltje in Portugal was voor hem het begin van een nieuw muzikaal avontuur. Bij fado gaat het om het ‘saudade’ gevoel. Door de leden van de band mooi omschreven als een gevoel van zoete pijn en heimwee. Het gevoel van de achterblijver als de visser uitvaart. Fado is streng in de leer, maar een knipoog mag ook. Zoals Michon opmerkt ”Bij fado gaat het om een gevoel van passie, het komt recht naar binnen. Het moet iets met je doen.” Zij heeft alles in huis om die ambitie waar te maken: een warme jazzy altstem, perfecte timing en pure dictie.

De groep speelt niet alleen fado, maar ook eigen composities die geënt zijn op muziek uit het Portugese taalgebied: fado’s uit Lissabon, Kaapverdische morna’s en ritmes, maar ook Braziliaanse invloeden zijn hoorbaar. Uitstapjes naar de Amerikaanse jazz en bluesy songs behoren eveneens tot het repertoire. Ook eigen Nederlandstalige composities worden met veel gevoel ten gehore gebracht.

De warmte van het optreden wordt versterkt door de grotendeels akoestische begeleiding. De aanvang is 20.30 uur. Voor meer informatie: www.miquela.nl en 0573-452268. Toegangskaarten á € 15.- verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl, bij Alex, schoenwinkel en Groot Jebbink bloemenwinkel in Ruurlo en aan de kassa van het Kulturhus.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven