Lenteweekend rondom Mallumse Molen

EIBERGEN – Een festijn voor tuinliefhebbers waar van alles wat in en rond de tuin gebruikt kan worden, te zien zal zijn. Op zaterdag 24 en zondag 25 april wordt dit weekend gehouden op het mooie terrein rond de Kruidenhof en de Mallumse Molen in Eibergen. In 2010 zal het voor de 7e keer op de kalender staan.

Zoals steeds is het evenemententerrein aan de Mallumse Molenweg in Eibergen op beide dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. Vele standhouders zullen weer hun beste beentje voorzetten om een mooi en gevarieerd aanbod aan de bezoekers te tonen. De toegangsprijs bedraagt € 2,= per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Er is een ruim parkeerterrein en het parkeren is gratis.

Het Lenteweekend wordt, zoals steeds, georganiseerd door vrijwilligers van de afdeling Berkelland/Haaksbergen van de vereniging Groei & Bloei en van de Kruidenhof te Mallum. Een grote en gevarieerde markt met aanbod in welhaast alle categorieën zal aan de bezoekers worden gepresenteerd. Naast een ruim aanbod in in vaste planten en heesters, zullen ook éénjarigen te koop zijn.

Ook is er aandacht voor aanleg en onderhoud, voor tuinarchitectuur, voor decoraties en kunst in de tuin, en er zullen bijzondere tuinmeubelen geshowd worden. Sierbestrating, kasjes, gereedschap, moestuinbenodigdheden, het komt allemaal aan de orde. Daarnaast houdt onze plantendokter weer spreekuur, er zijn demonstraties snoeien, de bijenteelt wordt gepresenteerd en u kunt er alles te weten komen over vruchtbomen en de verzorging daarvan. In 2009 heeft een boomzaag-kunstenaar onder grote belangstelling een mooie bank gezaagd. Ook hij zal weer zijn zaagkunsten komen vertonen.

Het Lenteweekend is natuurlijk niet compleet zonder een grote inbreng van de bloemschiksters. De prachtige resultaten van hun werk zullen in een mooie ambiance worden gepresenteerd. Gespecialiseerde verenigingen en kwekers zullen aanwezig zijn met cactussen, hosta’s en fuchsia’s. Ook is de Mallumse watermolen het hele weekend in actie. De deuren zijn open en de molenaars malen meel. Dit meel zal te koop zijn. Bovendien bakken de molenaars pannenkoekjes van dit meel, en ook die zullen te koop zijn. Iets verderop op het terrein staat een ouderwetse boerenbroodbakoven. Hier zal op ouderwetse wijze brood worden gebakken.

Dan zijn er nog speciale kinderactiviteiten. Er is een springkussen, er is een kabouterpad en op zondag een speciale creatieve workshop vlaggen stempelen.

Vanuit de haven in Eibergen vaart op beide dagen een platbodem scheepje, de Berkelzomp, naar de Mallumse Molen. De afvaart is op beide dagen om 10.30 en 12.30 uur en de retourvaart is om 13.00 en 16.00 uur. Inclusief de entree voor het Lenteweekend is de prijs voor deze wel heel speciale wijze van vervoer € 9,= per persoon. Boeken kan bij de VVV in Eibergen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven