Paasactie ’t Spilbroek levert veel geld op

tn_Afbeelding nieuw Roy 19018NEEDE – Het komt bijna nooit voor dat het Needse zwembad tijdens de paasdagen geopend is. Afgelopen weekend was dat wel het geval. Bezoekers en personeel van ’t Spilbroek hebben samen met stichting Join4enery op tweede paasdag een donatie-actie op poten gezet voor de zieke Teun Konings (4) uit Neede. Hij heeft een energiestofwisselingsziekte. Op dit moment zijn er nog geen medicijnen om de ziekte te genezen.

De actie was een groot succes meer dan tweehonderd mensen kwamen naar het zwembad om Konings doormiddel van een vrije gift te steunen. “We moeten het geld nog precies natellen maar we zitten nu al over de duizend euro. Om 11.00 uur was het meteen druk, ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht want het was mooi weer buiten. Leuk om te zien dat mensen zich inzetten voor anderen” vertelt manager Joyce van Eyck.

Op dit moment is Prof. Smeitink en zijn team – werkzaam bij het Sint Radboud in Nijmegen – bezig met het ontwikkelen van een medicijn. Het doel is om de komende vijf jaar de eerste behandeling voor de energiestofstofwisselingsziekte te hebben. Hier is veel geld voor nodig vandaar de actie in Neede.

Aankomde tijd worden er in het land meer acties georganiseerd. Van 28 tot 31 mei kunnen fietsers meedoen aan de ‘Challenge Mont Ventoux’. Meer informatie op www.join4energy.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1139]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven