Pax Kinderhulp ontvangt 10.000 euro

BORCULO – Pax Kinderhulp heeft op koninginnedag een bijzonder hoog geldbedrag ontvangen. Het bestuur van de Humanitaire Stichting Bohero heeft besloten om een geldbedrag van 10.000 euro over te maken aan de stichting. Tijdens de oranje kindermarkt werd een uitvergrote cheque door directeur Allard Podde overhandigd aan de plaatselijke afdeling uit Borculo.

Het geld wordt gebruikt voor veertig Poolse suikerpatiënten die dit jaar naar Borculo komen om aan te sterken en hun een manier aan te leren hoe de jongeren op een verantwoordelijke manier met hun ziekte om moeten gaan, zoals voeding en spuiten.

Stichting Pax Kinderhulp heeft sinds de oprichting – 25 jaar terug – nog nooit z’n groot geldbedrag ontvangen. Elk jaar is het een opgave voor de stichting om geld binnen te halen voor hun projecten. Door de crisis zijn veel ondernemers niet meer in staat om een bijdrage te leveren. Dit is één van de redenen dat Bohero dit project steunt. “Het sluit ook heel goed aan met de doestelingen van onze Stichting, hulp aan minder bedeelden uit Oost Europa”, aldus Podde.

De Humanitaire Stichting Bohero heeft in Borculo een kringloopwinkel om hiermee gelden te verwerven ten bate van goede doelen in Oost Europa met name in Roemenië, Moldavië en  Oekraïne. Ruim 65 vrijwilligers zetten zich dagelijks in, om goederen te halen te sorteren en verkoop geschikt te maken. Goederen die niet verkocht of overtollig zijn worden maandelijks getransporteerd naar diverse doelen in  Oost Europa.

Meer informatie over de stichting op www.paxkinderhulp.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1195]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven