Rockabilly-festival verhuist naar theater

el-rio-trio-1EIBERGEN – Het rockabilly-festival Eggbilly, dat jaarlijks in de Eibergse cafés werd gehouden, verhuist naar het Openluchttheater Eibergen. Zaterdag 25 september treden er niet alleen bands uit binnen- en buitenland op, er is ook een festivalmarkt met onder meer classic cars. Het openluchttheater biedt fantastische mogelijkheden om het festival te laten groeien, in de cafés  ben je erg beperkt’’, aldus Inge Maalderink, initiatiefneemster van Eggbilly.

De Eibergse is een fervente fan van de rockabilly-muziek en subcultuur die daar omheen hangt. Door haar netwerk slaagde zij er de afgelopen jaren in om gerenommeerde rockabilly bands uit binnen-  en buitenland  naar Eibergen te halen. De café-editie trok vorig jaar 450 bezoekers. ‘’We zijn erg blij dat we het festival naar ons theater kunnen halen. Het heeft beslist groeipotentie. Zeker nu we het gaan uitbreiden met een leuke festivalmarkt’’, aldus Raph Schouten van Openluchttheater Eibergen.

Maalderink blijft de programmering doen, terwijl het openluchttheater alle randzaken voor haar rekening neemt. Een deel van het programma is bekend. Er zijn optredens van onder meer Guitar Slingers (UK), Mark and the Slumdogs (UK), El Rio Trio, The Bellhops en dj Oldrebel82. Op de festivalmarkt staan standhouders uit Nederland en Duitsland.

Het festival duurt van 16.00 tot 22.00 uur en een kaartje kost € 12,50 aan de kassa en € 10,– in de voorverkoop. Tickets zijn vanaf vandaag online te koop en te downloaden op www.openluchttheatereibergen.nl . Hier zijn tevens online tickets te koop voor de optredens van Boris ( 11 juni) en Rowwen Hèze (11 september).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven