Roy Nijkamp rijdt Ronde van Overijssel

NEEDE – Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam staat op zaterdag 1 mei aan de start van de Ronde van Overijssel. Het team kreeg een uitnodiging van de organisatie om deel te nemen aan deze profkoers (UCI 1.2) over 201 kilometer. Voor de renners van het team, waaronder Roy Nijkamp uit Neede, is het een unieke kans om een wedstrijd te rijden tussen profteams zoals Skil-Shimano.

De Ronde van Overijssel is een eendaagse wedstrijd door de provincie Overijssel. De start en finish zijn in Rijssen en in het parcours zijn bekende heuvels als de Tankenberg, de Kuiperberg en de Apenberg opgenomen. Daarnaast bevat het parcours tussen Westerhaar en Vriezenveen een slecht liggende klinkerstrook.

Vorig jaar won Kenny van Hummel de Ronde van Overijssel. De renner van Skil-Shimano klopte toen de Duitser Eric Baumann en de Theo Bos in de massasprint. Van Hummel is ook dit jaar weer een van de favorieten. Andere kanshebbers zijn ondermeer voormalig Nederlands Kampioen Stefan van Dijk en de Duitser Robert Wagner.

Voor het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam staan naast Roy Nijkamp, Leon Essink, Thomas Herbold, Bor Houwers, Xaf Houwers, Nick Kweldam, Mark Olieman en Ivo Stronks op de startlijst voor de Ronde van Overijssel.

Ploegleider René Gildhuis verwacht een zware koers. “De voornaamste doelstelling is om met zoveel mogelijk renners van de ploeg uit te rijden. Het is een goede mogelijkheid voor onze renners om zich in de kijker te rijden.” Gildhuis blijft echter wel realistisch: “Het is voor de meeste renners de eerste keer dat ze een koers van meer dan 200 kilometer rijden, dus het is afwachten hoe zich dat ontwikkeld. We zullen hier waarschijnlijk niet meespelen om de knikkers, maar de ervaring is er wel één die onze renners mee kunnen nemen voor de toekomst.”

Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam is te volgen via de website www.kanjersvoorkanjerscyclingteam.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven