TTV Eibergen goed op dreef in Hancate

BERKELLAND – Als promotie voor de touwtreksport organiseerde het gewest oost van de touwtrekkerbond een toernooi in Hancate. Net boven Hellendoorn zit de vereniging Schutshof waarvan het damesteam in gewest oost deelneemt. Tevens was er het TV programma Rayman is laat om tv opnamen van de wedstrijden te maken.

Zoals verwacht was het ook nu Schutshof dat de dameswedstrijd won. Eibergen kon niet echt met de top drie meekomen en staat momenteel vierde. Toch zit er genoeg potentie in het team om hoger te gaan eindigen. De 640 A klasse was een makkelijke prooi voor het eerste herenteam van Eibergen. Bisons volgde met veel moeite op een tweede plaats, het team had veel problemen met de gladde ondergrond en liep hierdoor te veel waarschuwingen op. Wel won de vereniging uit Beltrum de B klasse. Hier waren de onderlinge partijen met weer Eibergen enorm spannend. Dat bleek ook uit de uitslag want beide wedstrijden eindigden in een gelijk spel. Bisons wist vervolgens alle punten binnen te slepen waar Eibergen nog twee punten morste. De ploegen staan nu 1 en 2 in de eindrangschikking.

Spannend was het in de 680 A klasse. Drie ploegen streden een verbeten strijd om de ereplaatsen. Eibergen liep een verliespartij op tegen Vorden. Vervolgens verloor Vorden van Bisons en wist Eibergen te winnen van Bisons. Met als resultaat dat ze gedrieën de eerste plaats deelden. Eibergen blijft lijstaanvoerder. In de B klasse verstevigde Koapmanboys hun koppositie, Eibergen werd derde.

Heure uit Borculo deed goede zaken in de 720 klasse. Ze werden dagkampioen en leiden nu het klassement. Koapman staat hier tweede. In de jeugd A klasse was Bisons weer op dreef met een maximaal aantal punten gingen ze in de rangschikking OKIA voorbij en staan weer bovenaan. Eibergen moest met een schamele twee punten genoegen nemen. Dit team zal alles op alles moeten zetten om uit de onderste regionen weg te blijven.

De derde ronde van gewest oost vindt over twee weken plaats in Eerbeek met als gastvereniging EHTC.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven