V.V. Lochuizen in actie voor ‘Steun Teun’

LOCHUIZEN – In het afgelopen jaar werd door de jeugdactiviteitencommissie van V.V. Lochuizen met groot succes de  sponsoractie ‘Floris fietst’ georganiseerd. Een actie die ruim € 19.000,00 opgebracht heeft voor respectievelijk KIKA en de jeugd van Lochuizen. Ook dit jaar is besloten om weer een goed doel te steunen: Join4energie.

Met deze actie wordt geld ingezameld voor onderzoek naar een medicijn voor de behandeling van de energiestofwisselingsziekte. Een ziekte waar in Nederland zo’n 700 kinderen aan lijden. 70% van de kinderen met een energie stofwisselingsziekte heeft een korte levensverwachting en overlijdt voor het 18e levensjaar. Een ziekte waarvoor nog geen medicijn beschikbaar is. Eén van deze kinderen die aan deze energiestofwisselingsziekte lijdt is Teun Konings uit Neede, de zoon van VV Lochuizen lid Patrick en zijn vrouw Janet Konings.

Enige tijd geleden deden zij een oproep in de krant om geld in te zamelen voor onderzoek. De actie Join4Energy nodigt fietsers uit om de Mont Ventoux op 30 mei 2010 één, twee of drie maal op de fiets gaan te beklimmen. Hiervoor moeten deze fietsers minimaal duizend euro startgeld per persoon ‘meenemen’. De ‘helden’ van de familie Konings zijn Areka Hassink, Johan Klein Sefert, Nienke Hövels en  Martin Hövels, allen uit Neede. Alle acties zijn er dan ook op gericht om deze fietsers het benodigde startkapitaal – en het liefst een veelvoud ervan – mee te geven.

V.V. Lochuizen betuigt steun aan Join4energy en de actie Steun Teun. Voetbalveteraan Floris Poelman is nogmaals bereid gevonden om op de fiets te klimmen en het team uit Neede namens V.V.Lochuizen te versterken. Poelman heeft zich voorgenomen om de Mont Ventoux minimaal eenmaal te beklimmen. Maar als we hem goed kennen gaat hij voor meer. Hij is inmiddels stevig in training om deze ultieme uitdaging aan te gaan. Ook de vier seniorenteams zamelen geld in om bij te dragen aan de actie Steun Teun.

Om Joint4Energie met de actie ‘Steun Teun’ nog breder te ondersteunen organiseert de jeugdafdeling van V.V. Lochuizen op Koninginnedag een grote sponsorloop in het centrum van Neede. Om dit tot een groot succes te maken zijn de scholen in Neede, Rietmolen en Noordijk benaderd. OBS de Hofmaat, OBS de Marke, Tormijnschool, St. Jozefschool, Het Assink, Maxx en OBS Markevelde hebben hun medewerking reeds toegezegd. Ook worden alle sportverenigingen in Neede benaderd om hun leden op te roepen aan deze sponsorloop deel te nemen. Natuurlijk staat de inschrijving ook open voor iedereen die me wil doen. Deelnemersformulieren en spelregels zijn te vinden op de website www.lochuizen.nu

De start van de sponsorloop vindt plaats op het Marktplein voor de RABO bank in Neede. Er zijn twee mogelijkheden om te starten. Er kan gestart worden om 9.30 uur en 11.00 uur. Inschrijving is ook mogelijk een half uur voor de start. Er mag maximaal 1 uur gelopen worden. De route is Marktstraat, Oudestraat, Ruwenhofstraat, Wilhelminastraat en dan terug naar de start waar de stempelpost is gevestigd. Per rondje is de afstand ongeveer 850 meter.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven