Bakkers introduceren Achterhoeks brood

NEEDE – Acht ondernemende Achterhoekse bakkers introduceren binnenkort twee bijzondere broden onder de naam Achterhoeker Blond en Achterhoeker Duuster. Twee heerlijke meergranenbroden die dagelijks vers worden gebakken door acht bakkers verspreid over de hele Achterhoek.

De bakkers spelen hiermee in op de trend “local food” want deze authentieke meergranenbroden worden gebakken met tarwe dat verbouwd is op Achterhoekse akkers van akkerbouwer Bennie Stegeman en molenaar Tonny Moes uit Bathmen maalt de tarwe tot bloem. Dat geeft de  Achterhoeker broden zo’n karakteristieke smaak.

De eerste Achterhoeker broden worden op 18 mei overhandigd aan de acht burgemeesters van de gemeenten waar de bakkers gevestigd zijn. Dit vindt plaats in Partycentrum Langelaar, Spalstraat 5, Hengelo (gld). Aanvang is 19.00 uur. Na de overhandiging zal Hans van Breukelen de aanwezigen “trakteren” op een

motiverende speech. Met veel humor en vele praktijkvoorbeelden uit zijn voetvalcarrière legt Hans de link tussen topsport en ondernemen. Want ondernemen ís topsport! In Berkelland is bakker Stroet uit Neede de bakker van de Achterhoekse broden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven