Atleten zetten zich in voor bevrijdingsvuur

NEEDE – Dinsdagnacht om twaalf uur werd het bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken. De atleten van de Atletiek en Sport Vereniging (ASV) uit Eibergen hebben hier hun fakkel aangestoken en dit in teams via een estafetteloop van 93 kilometer langs de kerkdorpen van de gemeente Berkellland aangeboden aan de burgemeester,die hun woensdagmorgen stond op te wachten in Neede.

De bedoeling was dat de eerste burger een toespraak zou houden en daarna het bevrijdingsvuur in de gemeente zou ontsteken. Het ging andersom het vuur werd door de burgervader samen met de jongste loopster Kim Steur en de oudste loper Johan Meenink ontstoken omdat de fakkel bijna uit was.

In de korte toespraak die Hein Bloemen daarna hield werd terug gekeken op de bevrijding, deze eerst door de Britten en later door de Canadezen. In de Hofmaat werd nagepraat met een kop koffie. Hierna ging de burgervader naar de tegenoverliggende kerk om de tentoonstelling over de jaren 1940-1945 te bekijken.

 Hij was onder de indruk dat men nog zoveel bewaard heeft uit deze tijd.

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1215]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven