Beltrum maakt zich op voor schuttersdag

BELTRUM – Wie wordt er de eerste jeugdkoning of koningin van Beltrum? Schutterij de Wannehaves organiseert op 13 juni de eerste schuttersdag in de historie. Tijdens het vogelschieten met de kermis op de dinsdagmorgen moet de jeugd van 12 tot 18 jaar vaak naar school en kunnen daarom niet aanwezig zijn bij het vogelschieten. Daarom heeft Schutterij de Wannehaves een stichting opgericht die onder andere voor deze doelgroep op zondag 13 juni het vogelschieten organiseert.

Het Mariaplein in het centrum van Beltrum wordt deze dag omgetoverd tot schuttersplein. Het vogelschieten voor de jeugd wordt omlijst met culturele activiteiten voor jong en oud.  Zo begint de dag om 11.00 uur in de feesttent met een koffieconcert waar de Slingeland kapel uit Beltrum optreedt.

Om 12.00 uur begint de opgave voor het vogelschieten en om 12.30 uur wordt het eerste schot gelost door het koningspaar 2009/2010.  Als de jeugdkoning/in gehuldigd is onder begeleiding van de Biellemannen en de Vaandelzwaaiers begint in de feesttent de strijd tussen twee “Beltrumse bands” waarvan één band mag optreden op maandagavond tijdens de kermis in Beltrum.

De volgende twee bands strijden hiervoor; Van Oorsprong en The Incredible Ciabatta’s. De dag wordt afgesloten met de slotact Gewoon Normaal. Voor iedereen die nog wil nagenieten van Normaal in Beltrum houden we op de schuttersdag nog een afterparty. Gewoon Normaal heeft bewezen in de regio lekker te kunnen hoken en zullen in Beltrum proberen de feesttent ook op de kop te zetten.

Aan de jongste jeugd is natuurlijk ook gedacht er is een draaimolen, springkussen, speeltoestellen, ritje met de huifkar etc. aanwezig. De toegang tot de schutterdag op het mariaplein is natuurlijk gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven