Buurtfeest De Bruil muzikaal afgesloten

tn_kappele goedRUURLO – Het buurtfeest in buurtschap De Bruil heeft zondag het jaarlijkse feest afgesloten met muziek. De Edelweiss Kappele uit Gelselaar stond op het podium en vermaakte de aanwezigen met Egerlander en Tsjechische blaasmuziek en en nog veel meer mooie vrolijke nummers. Voor het optreden ging de toertocht voor oldtimertractoren van start op het feestterrein achter café het Haantje.

Op het feest komen de laatste jaren niet alleen buurtbewoners af ook mensen uit omliggende plaatsen komen een kijkje nemen. “Ons motto is: meer zielen meer vreugde! Vooral de jeugd is voor ons belangrijk. Die worden bij andere feesten vaak vergeten. We willen via deze weg ook Jong Gelre bedanken voor hun inzet tijdens het ’trekkersleppen’ en het verzorgen van de catering”, aldus de organisatie.

Tussen het optreden werd er een zaagwedstrijd gehouden. Op de dansvloer stond een grote boomstam. Het publiek moest zo snel mogelijk een plak er af zagen. Zaterdag kon iedereen meedoen met het vogelschieten. Gerrit klein Bleumink is dit jaar de schutterskoning geworden. Janny Wassink schoot bij de dames de romp eraf. Bij de jeugd ging Rick Peters met de eerste prijs naar huis.

Nieuw dit jaar was het ’trekkersleppen’. Mannen met flinke spierballen moesten een trekker naar de finish trekken. Het buurtfeest bestaat al 64 jaar.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1282]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven