‘De Maat Ontwaakt’ in openluchtheater

EIBERGEN – ‘De Maat Ontwaakt’. Dat is het motto van de opening van het nieuwe seizoen van het openluchttheater in Eibergen. Op zaterdag 15 mei is er van 14.00 tot 24.00 uur tal een bont programma met muziek, theater en deejay-workshops. De toegang is gratis.

Rond 14.45 uur marcheert de VM Schutterij uit Enschede door het centrum van Eibergen en roept iedereen op de muzikanten te volgen naar het theater. Vervolgens geeft theatergroep Glanerbrug  met (straat)theater acte de présence.

De hele dag geeft een deejay workshops en kunnen de jongste kids zich gratis uitleven op speeltoestellen. Om 15.30 uur is er een optreden door de Original Fanclub uit Utrecht. Onder leiding van singer-songwriter Joop Nolles. De band maakt avontuurlijke en eigenzinnige muziek. Geïnspireerd door Giant Sand, Neil Young, Eliott Smith en Robert Wyatt creëert de band een geheel eigen brouwsel van (pop)muziek.

Vanaf 16.00 uur meert in het naastgelegen Berkelhaventje de zomp De Jappe af voor loungy boottripjes. Om 17.00 uur speelt Jay Jay’s Border Jazzmen in het theater. De zesmans-formatie speelt swingende jazz. Het is de opmaat naar een warm avondje. Om 18.30 uur is er cabaret met Hoe?Zo!

Vanaf 21.00 uur tot middernacht speelt de swingende zeskoppige band BestTof een muzikale revival van pop, rock en soul uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven