‘De Triangel’ voert actie tegen sluiting

NEEDE – School De Triangel voor muziek-, dans- en theateronderwijs in de gemeente Berkelland wordt bedreigd met sluiting. Het nieuwe college doet het voorstel aan de gemeenteraad om in 2012 80% op het subsidiebedrag van De Triangel te korten. Dat betekent: einde cultuureducatie in Berkelland.

Directeur Ravesloot: “Het is onbegrijpelijk dat het college dit voorstel doet. Op een essentiële voorziening wil men het meest bezuinigen. Kunst- en cultuureducatie zijn juist van onschatbare waarde voor mensen en voor de samenleving. Uit onderzoek blijkt dat kunstbeoefenaars beter leren, op het werk en thuis gelukkiger zijn en zich ontwikkelen tot innovatieve, ondernemende en betrokken mensen. In de muzieklessen, orkesten, popbands en theatergroepen van De Triangel ontmoeten Berkellanders van jong tot oud elkaar om zich te ontwikkelen, zich te uiten en samen te werken aan mooie resultaten.”

De Triangel: Met het verdwijnen van de cultuureducatie verbrokkelt het cement van de Berkellandse samenleving en economie. Niemand mag dat accepteren! In de raadsvergadering van 25 mei 2010 wordt een besluit genomen over de begroting. Daarom moeten we nu in actie komen! Bezoek daarom www.detriangel.org, teken de petitie en laat uw stem horen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven