Deelnemersaantal Eiberrun blijft groeien

EIBERGEN – Het aantal deelnemers die meedoen aan de Eiberrun blijft stijgen. Dat was zondagmorgen goed te zien tijdens de start van de verschillende mijlen. In totaal stonden achthonderd lopers aan de start. “We mogen niet klagen want er waren in de regio nog twee wedstrijden, in Enschede en Nijmegen. Volgend jaar zullen er daarom nog meer sporters aan de start verschijnen”, zegt Nick Kamers van ASV.

Bij de heren (10 mijlen) ging de eerste plaats naar Peter Bruinsma uit Nijverdal. Mariska Dute ging bij de dames met de eerste prijs naar huis. Er is dit jaar een nieuwe klasse toegevoegd: de bedrijfsklasse. Het Assink Lyceum won deze strijd.

De jongste deelnemers mochten om 10.30 uur de 12e Eiberrun openen. Dit jaar was de vaste speaker Henk Borgmeijer niet aanwezig in verband met privé omstandigheden. Henk Damveld uit Losser nam zijn taken waar. Verders hebben er geen grote problemen voorgedaan.

Alleen is op de Needseweg een buschauffeur van Syntus op de bon geslingerd omdat hij volgens omstanders niet kon wachten voor de tijdelijke afzetting van de weg ter hoogte oversteekplaats naar Neede. Klik hier voor alle uitslagen.
[album id=11 template=extend]

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1243]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven