‘Bofkonten’ gaan weer met bus op pad

EIBERGEN – Ze waren vorig jaar al volop in het nieuws: de ‘Achterhoekse Bofkonten’. Een groep mannen uit Eibergen en omgeving die met een opvallende bus regelmatig naar voetbalwedstrijden afreizen. De laatste reis naar Schotland liep niet zo mooi af. Na een ongelukje was de bus zwaar beschadigd en kon het voertuig niet meer rijden. Een grondige opknapbeurt, waaronder het vervangen van de motor, schokdempers, slangen en andere onderdelen zorgde er voor dat de bekende bus dinsdagavond weer de weg op kon richting Freiburg.

“Dit is de eerste keer dit jaar dat we de bus weer aanslingeren. We hebben heel veel dingen moeten vervangen. De kosten? Bijna 25.000 euro. Een deel van het bedrag hebben we via de verzekering ontvangen”, aldus Henk Vermeulen. Vandaag (woensdag 26 mei) zijn de Achterhoekse Bofkonten, Aloys ter Bogt, Henk Vermeulen, Leo Vos, Paul Volwater, Pieter Boers, Tonny te Koppel, Henny van Gunst, en Jan Morrenhof te vinden in Freiburg. Waar het Nederlands Elftal een oefenwedstrijd moet spelen tegen Mexico ter voorbereiding op Zuid Afrika.

In september zal de bus te zien zijn in San Marino, waar de eerste uitwedstrijd wordt gespeeld. De bus is helemaal ingericht en heeft alles aan boord, bedden, zitstoelen en niet te vergeten een echte biertap.

Onze ‘Man Bijt Hond’ verslaggever Roy Nijman was dinsdagavond aanwezig en maakte een leuk filmpje!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1269]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven