Leutklasse: Pleardöpkes op eerste plaats

GEESTEREN/GROENLO – Dweilorkest De Pleardöpkes uit Geesteren heeft donderdag 13 mei de eerste prijs behaald in de Leutklasse op de Dweilorkestendag in Groenlo. Op Hemelvaartsdag wordt al 15 jaar lang een dweilorkestendag georganiseerd. Dit jaar deden er twintig orkesten in de wedstrijdklasse mee en dertien in de leutklasse.

De wedstrijdklasse staat voor muzikaliteit, samenspel en klankkleur, terwijl het in de leutklasse draait om de presentatie, enthousiasme en de interactie met en het vermaken van het publiek.

De Pleardöpkes uit Geesteren voelen zich al 12,5 jaar thuis in de leutklasse. In 2001 wonnen zij een tweede prijs in deze klasse. Dit jaar zijn de Pleardöpkes eerste geworden. Hun enthousiaste optreden met nummers als Waarheen house, Sexbomb, Oerend Hard en Wooly Bully deed het erg goed bij het publiek. Bij het wel bekende nummer van Normaal hadden de Pleardöpkes twee motorrijders gevraagd de act te versterken.

De Pleardöpkes bestaan uit de volgende muzikanten: Jos Heijnens, Janine Markerink, Janneke Klomphaar, Reint Haverkamp (allen trompet), Marcel Kox, Miranda Bleumink (beide bariton), Mark Koeleman, Wout Kobes (beide trombone), Arjan Koert (sousafoon), Anne-Marie Dinkelman, Rick Liebrand, Mieke Leeftink, Nienke Visschers (allen saxofoon), Robin van Leijen, Ronald te Slaa, Bram Kox en Remco Dinkelman (allen slagwerk).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven