Ter Braakschool winnaar krakertrofee

EIBERGEN – Het was een heel spannende strijd. Vijftien groepen 8 streden donderdag 20 mei om de Krakertrofee van Bibliotheek Oost Achterhoek. De Krakertrofee is de spannende regionale afsluiting (gemeentes Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk) van de Nationale Jeugdkrakercompetitie.

De krakerteams gingen in alle vestigingen van Bibliotheek Oost Achterhoek rechtstreeks met elkaar de “strijd” aan: wisselende tweetallen kregen 3 minuten de tijd een krakervraag op te lossen. De Sint Jozefschool uit Lichtenvoorde had al jaren achtereen de trofee gewonnen en dus stonden andere scholen op scherp.

Zo rond tien uur waren de meeste teams klaar met de krakervragen. De uitslag was spannend, vooral toen bleek dat de Marke-kanjers uit Neede evenveel punten hadden als het team van de Menno ter Braakschool: de Mennocindy. Dat betekende een extra krakervraag om de uiteindelijke winnaar te bepalen: de Menno ter Braakschool uit Eibergen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven