Muziek en theater op Ganzekuuk’n feest

GELSELAAR – De derde editie van het Ganzekuuk’n (pop)festival in Gelselaar staat over ruim vier weken alweer voor de deur. Op vrijdagavond 2 juli is er alle ruimte voor de muziek.  De bands Ferb, Diezl en The Marshalls treden hier vrijdagavond 2 juli op tussen de Ganzenweide en de verdwenen havezate Bevervoorde.

Stevige populaire muziek op een historische plek, aan de rand van het dorp. Zo combineert Gelselaar historisch erfgoed met levend erfgoed. Dit gemoedelijke openluchtfestival vindt dit jaar alweer voor de 3e keer plaats op een fraaie locatie. Om zeven uur ’s avonds wordt het festival geopend door de jonge beginnende band Ferb met popmuziek. Hun repertoire wordt aangevuld met mondharmonica en trompet, en ze spelen waar ze zin in hebben. De wisseling van instrumenten houdt de nummers sprankelend.

De band Diezl uit Almelo staat als tweede band geprogrammeerd in Gelselaar. Deze band is sinds 2008 uitgegroeid tot 1 van de beste coverbands uit het Oosten van het land. In 2009 kregen ze de publieksprijs van “The Clash of the Coverbands”. Niet alleen rock en roll, maar zeker ook gevoelige ballads maken onderdeel uit van het repertoire.
The Marshalls sluiten de avond af met echte Rock en Roll uit the seventies. Ze hebben een stevige filosofie. Muziek uit de jaren 70 waar de tieners van toen van hielden NU op eigen wijze live te spelen! Dit belooft een spetterend avontuur aan het einde van de avond te worden.

Het festivalterrein is op 2 juli vanaf 19.00 uur geopend. Informatie over de invulling van het programma en over de voorverkoop vindt u op de website www.ganzendagen.nl. Het Gelselaarse festivalterrein is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Tussen Borculo en Goor rijdt tot half een ’s nacht elk half uur een bus van Syntus.

Het Ganzekuuk’n festival maakt onderdeel uit van een 3-daags evenement. Zaterdag 3 juli is ingevuld met theater en muziek. Op zondag 4 juli is er de traditionele Ganzenmarkt met o.a, kunsttentoonstellingen op de boerendelen en boekenmarkt. Deze vindt plaats in het dorp

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven