Natuurbad na grote opknapbeurt open

natuurbad rekken 2010 051REKKEN – Na een vrolijke noot van Crescendo Rekken gaf voorzitter Dik Pruik van het bestuur van Natuurbad Rekken zaterdagmiddag een uitleg hoe in de afgelopen jaren het natuurbad aan de Van Ouwenallerlaan weer helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd.

Het bad heeft op een afstand van 700 meter eigen bronnen waar het water wordt gewonnen (dus geen chloor in dit natuurbad). Het water wordt gezuiverd via riet. Afgelopen jaren is er veel geld (door sponsoren onder andere de gemeente, Rabobank en woninginrichting Te Lintelo) geïnvesteerd, totaal 160.000 euro.

Maar het meeste werk wordt door de vele vrijwilligers gedaan die het bad elk jaar in het voorjaar schoonmaken en hun vrije tijd investeren als badvrouw/meester. Johan Lammers is één van de meest bekende figuren die zich overal mee bemoeid.

Zo  zijn er dit jaar nieuwe speeltoestellen gekomen en een unikum een warm water douche op zonnecollectoren. Ook hebben de badvrouwen en meesters een nieuwe outfit gekregen.

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1204]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven