Oefening: Groot alarm in Borculose straat

BORCULO – De grote brandweeroefening die maandagavond werd gehouden in de Kronenburgerstraat was niet van echt te onderscheiden, slachtoffers, rook, en brand. Voor veel bewoners was het dan ook een avondje amusement in eigen straat. Alle brandweerkorpsen uit Berkelland (Borculo, Neede, Ruurlo en Eibergen) waren aanwezig om te gezamenlijk te oefenen. Ook brandweer Groenlo kwam ter plaatse.

Er werd een groot incident nagebootst. Tijdens graafwerkzaamheden heeft een medewerker van een gasbedrijf een lek veroorzaakt, hierdoor ontstond er een ontploffing. Door de vlammenzee waren twee woonblokken van ProWonen in brand gevlogen.

Een buurtbewoner wilde snel zijn auto wegrijden voordat deze ook in brand vloog. Maar hij deed dat iets te gehaast. Tijdens het wegrijden knalde hij tegen een ander voertuig. Een auto kwam op zijn kant terecht en de andere op het dak.

De slachtoffers zaten bekneld in de auto’s en moesten door de brandwachten bevrijd worden. In de woningen zaten ook meerdere mensen. Deze zijn ook uit op een vakkundige manier naar buiten gebracht. Veel van deze bewoners hadden brandwonden. Het vuur werd bestreden.

In totaal hebben er tien lotus-slachtoffers geholpen met de oefening. “De oefening is er niet alleen om de brandweermensen te trainen. Het is ook bedoeld voor de samenwerking tussen de posten in Berkelland en andere plaatsen. Dit is erg belangrijk, alles moet op elkaar afgestemd zijn”, aldus de OVD die ter plaatse was.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1226]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven