Pinksterbloasfestival weer druk bezocht

pinksterblaos fesitival borculo 2010 098BORCULO – Op 2e Pinksterdag konden de liefhebbers weer genieten van polka’s en walsen. In het openluchttheater Het Galgenveld in Borculo werd weer het jaarlijkse Pinksterbloas Festival gehouden. Tot gisteravond was het nog onzeker of het een binnen of buiten gebeuren zou worden. Na de weersverwachtingen heeft de organisatie besloten om het in de buitenlucht te doen.

Geen slechte beslissing het festival trok ruim 600 honderd bezoekers (waarvan er enige met paraplu’s dit niet tegen de regen maar tegen de zon). Genoten werd er van het optreden van de verschillende kapellen. Sommigen kwamen voor het optreden van één kapel anderen hebben genoten van alle kapellen.

Blaaskapel de Knollentrekkers, Die neuen Oberkrainer, Die Hofstäter Musikanten, de Slingelandkapel en de Reifholzkapelle. Alle deelnemende kapellen kregen na hun optreden  een herinnerings bokaaltje mee. Meerde kapellen hebben aangegeven dat zij in de toekomst ook graag wel de partij willen zijn.

De organisatie gaat zich hierover buigen, op één dag meer kapellen kan niet dus moeten we denken om hier eventueel een tweedaags evenement van te maken.

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1260]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven