Ruurlo’s echtpaar is zestig jaar getrouwd!

026RUURLO – In 1948 kwamen Gerhard Dietrich Hamer en Wilhelmina Dijkman elkaar tegen. Het ‘klikte’ meteen tussen beide. Zij werden verliefd op elkaar en al snel dachten zij aan trouwen natuurlijk in deze tijd ging er een verloving aan vooraf. De trouwerij werd gevierd in het Haantje in Neede.

Gerhard is eerst bij zijn vrouw in de boerderij de Tuitert komen wonen. Hij heeft daar eerst moeten boeren, daarna is hij naar de textielfabriek Jannink in Borne gegaan, ook heeft de inwoner uit Ruurlo nog een korte tijd bij Swift klompenfabriek gewerkt daarna bij de Heidemaatschappij en als laatste heeft hij bij de Berkelstreek (nu de NUON) gewerkt als 25 jaar buitendienstmedewerker.

Zijn hobby’s zijn nu tuinieren en thuis zijn aquarium, Gerard heeft ook nog 16 jaar tafeltje-dek-je gedaan. Wilhelmina heeft na het trouwen en kinderen krijgen nog bij verschillende boerderijen de huishouding gedaan. Haar passie is nu een bijdrage te geven aan vrijwilligerswerk.

Gisteren werd in besloten kring (2 zoon en 2 dochters, 8 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen) hun jubileum in besloten kring gevierd. Echter burgemeester Hein Bloemen vond dat zij ook in het zonnetje moesten worden gezet , hij kwam dan ook  vrijdagmiddag met een mooi boeket het bruidspaar nog eens extra in het zonnetje zetten.

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1219]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven