Van Straatspeeldag naar Buitenspeeldag

BORCULO – Speeltuinvereniging Noord organiseert dit jaar op woensdag 2 juni in samenwerking met PSZ Olleke Bolleke en Gymnastiek –en Jazzdansvereniging Borchlo de Nationale Straatspeeldag 2010. Deze middag zal vanaf 14.00 tot 17.00 uur een deel van de Heer Rudolfstraat in Borculo afgesloten zijn zodat de kinderen ongestoord op straat kunnen spelen.

Activiteiten die wij deze middag verzorgen zijn onder andere dammen, 4 op een rij, snoep happen, spijkerbroek hangen, domino, blik gooien, schminken en een verloting. Ook zal bij goede weersomstandigheden de tumblingbaan opgezet worden.

Tijdens de Buitenspeeldag/Straatspeeldag wordt in heel Nederland de straat van de kinderen. Met allerlei acties vragen zij aandacht voor verkeersonveilige situaties. Maar natuurlijk is deze dag vooral ook een groot kinderfeest.
Met twintig edities is de Nationale Straatspeeldag een begrip geworden. Naast verkeersonveiligheid zijn ook bewegen en spelen in de loop der jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland de handen ineen geslagen met de organisatoren van de Buitenspeeldag: De Vereniging van Nederlandse gemeenten, Jantje Beton, Scouting Nederland, Nickelodeon en de Vereniging Sport en Gemeenten. Dit heeft ertoe geleid dat de Nationale Straatspeeldag en de Buitenspeeldag in 2010 zijn gecombineerd tot één actiemoment. Vanaf 2011 is er alleen nog de Buitenspeeldag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven