Bouw woningen Kerk- en schoolstraat

impressie-schoolstraatRUURLO – In opdracht van wooncorporatie ProWonen is Kreunen Bouw in april gestart met de bouw van 23 woningen aan de Kerk- en Schoolstraat in Ruurlo. Op woensdag 23 juni organiseert ProWonen ‘s avonds een inloopbijeenkomst voor belangstellenden. Het ruim opgezette nieuwbouwplan aan de Kerk- en Schoolstraat bestaat uit twee typen woningen; levensloopgeschikte woningen en eengezinswoningen.

De 23 woningen gaat ProWonen in verschillende huur- en koopvarianten aanbieden. Aan de Schoolstraat komen vijf levensloopgeschikte woningen. Levensloopgeschikt wil zeggen dat alle belangrijke hoofdvertrekken (woonkamer, slaapkamer, badkamer) op de begane grond aanwezig zijn. Deze woningen gaat ProWonen verhuren en met voorrang toewijzen aan 55-plussers. De bouw bestaat uit één rij van vijf woningen.

Huurtoeslag aanvragen voor deze levensloopgeschikte woningen is mogelijk. Of mensen in aanmerking komen voor huurtoeslag is onder andere afhankelijk van de samenstelling van het huishouden. Aan de Kerkstraat komen in totaal 18 eengezinswoningen: zes tussenwoningen, zes hoekwoningen, drie twee-onder-één kapwoningen en nog drie ruime hoekwoningen. Tien eengezinswoningen biedt ProWonen ‘Te Woon’ aan. Met ‘Te Woon’ kan de klant kiezen uit verschillende aantrekkelijke huur- en koopvarianten.

Vijf woningen biedt ProWonen te koop aan in de varianten Koopcomfort en Koopgarant. Met Koopgarant krijgt de klant 25% korting op de marktwaarde. Ook de drie ruime hoekwoningen worden verkocht. Woningzoekenden die ingeschreven staan bij ProWonen, kunnen reageren op de woningen. ProWonen verwacht de woningen begin 2011 op te kunnen leveren.

Op woensdag 23 juni 2010 organiseert ProWonen een inloopbijeenkomst van 19.00 tot 21.00 uur bij De Tapperij, Julianaplein 4, in Ruurlo. ProWonen en Thoma Makelaars presenteren dan de tekeningen van de diverse woningen en brochures. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen binnen komen lopen wanneer het hen uitkomt.

[nggallery id=1310]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven