Danny Orriëns is jeugdkoning geworden

BELTRUM – Danny Orriëns (13) mag zich een jaar lang de jeugdkoning van Beltrum noemen. Na een uur en een kwartier schieten was hij zondag de winnaar van de eerste schuttersdag voor de Beltrumse jeugd (12 tot 18 jaar) in de geschiedenis. Elk jaar tijdens het vogelschieten op de kermis (dinsdag) moeten de kinderen naar school. Schutterij de ‘Wannehaves’ wilde de jeugd graag betrekken bij het schieten vandaar deze eerste jeugd-schuttersdag.

Orriëns schoot de romp inclusief de staart naar beneden na 257 schoten. In totaal deden er 89 kinderen mee om de strijd op het Mariaplein. Danny won de hoofdprijs van 115 euro.

“Het is puur toeval dat dit evenement samen valt met het optreden van Normaal. We zijn er in geslaagd om de kinderen naar het Mariaplein te lokken. Vanmorgen waren de meesten aanwezig om zich in te schrijven. We hadden er eerst niet zo veel vertrouwen in maar de opkomst was goed” aldus de organisatie.

Het vogelschieten werd omlijst door tal van activiteiten: koffieconcert Slingelandkapel en een competitie tussen twee bands, ‘Van Oorsprong’ en ‘The Incredible Ciabatta’s’. De winnaar mag op kermismaandag in de tent spelen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven