Hoogste punt bouw ‘De Garven’ bereikt

RUURLO – Op dinsdag 1 juni bereikte de bouw van Sensire De Garven in Ruurlo het hoogste punt. Achter verzorgingshuis Sensire De Bundeling bouwt ProWonen een kleinschalige woonvorm genaamd: De Garven. De woonvorm, die Sensire gaat huren, bestaat uit drie gebouwen. Ieder gebouw biedt plaats aan zes tot zeven dementerende ouderen.

Bij de feestelijke viering waren onder andere de toekomstige bewoners plus familieleden aanwezig. Ook medewerkers en vrijwilligers van Sensire en de direct omwonenden van plan ’t Rikk’ler waren uitgenodigd. Deze middag heeft de heer Eelderink door het bedienen van de hijskraan, vanaf de grond, een dakplaat mogen leggen op één van de gebouwen.

De heer Eelderink is bewoner van Sensire De Bundeling en de bedenker van de naam voor het project. De werknemers van aannemersbedrijf Nijhuis Bouw zijn door Sensire en ProWonen in het zonnetje gezet als dank voor hun inzet.

Door de bouw van de kleinschalige woonvorm kunnen klanten met een verpleeghuisindicatie in Ruurlo blijven wonen. Kleinschalig wonen wil zeggen een zo gewoon mogelijke thuissituatie creëren, waar herkenbaarheid een grote rol speelt en waar de bewoner zich veilig voelt.

Iedere woongroep krijgt een gemeenschappelijke keuken en huiskamer. Daarnaast heeft iedere bewoner een eigen ruimte van ongeveer 45 m2 met een woon-, slaap- en badkamer. In de woonvorm is 24-uurszorg aanwezig.De 28 naastgelegen woningen op het plan van ProWonen zijn inmiddels opgeleverd. De bewoners hebben daar in mei de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen.

ProWonen verwacht de kleinschalige woonvorm in het najaar van 2010 op te kunnen leveren.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven