NK: TTV Eibergen wint zilver en brons

EIBERGEN – Zaterdag werd de eerste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschappen touwtrekken gehouden. De teams kwamen bijeen in Veenendaal, thuishaven van de Veense boys. Dit zaterdagteam was favoriet in de 600 klasse waar ook TTV Eibergen en Bisons om het eremetaal streden.

Het eerste en mooiste succes boekten de dames van Eibergen. Weliswaar vormden ze een combinatie team wat in deze klasse is toegestaan. Ze trokken zich overtuigend door de poule wedstrijden en plaatsen zich hierdoor voor de kruisfinale. Hier was Koapman de tegenstander. Over  twee spannende trekbeurten was Eibergen de sterkste. In de echte finale ging het Eibergse team tegen Vechtlust uit Muiden ten onder. Een zilveren plak was binnen. 

In de 600 klasse begon Eibergen tegen Veense Boys 2 wat een gelijkspel opleverde verder werden er geen punten verspeeld. Wel liep het team veel waarschuwingen op. Mede door de buiigheid werd het terrein glad. Na de poule trok het team tegen Veense Boys 1, dit bleek later de eigenlijke finale. Eibergen kon met zwaar werken een trekbeurt winnen maar de beslissende trek werd jammerlijk verloren.

In de strijd om de derde plaats werd het team van Lagerweij verslagen, brons dus. Het eerste team van Veense boys had dusdanig van de strijd tegen Eibergen geleden dat ze in de finale ook te kort kwamen tegen Veense boys 2.

In de 680 klasse wisten Vorden Bisons Veense Boys en Eibergen zich te plaatse voor de kruisfinales. Eibergen ging onverwacht tegen Vorden onderuit. Maar wist de kleine finale van Bisons te winnen. Veens Boys won ook deze klasse, Vorden werd tweede. In de 6 tallen klasse 540 kg deed Heure het goed en wist de eerste plaats te bereiken. Een gouden medaille dus.

Aanstaande zaterdag word er getrokken in de jeugd, de 640 en 720 klasse.  De strijd vind plaats in Bentelo. Hagmoll tekent voor de organisatie, aanvang 10.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven