Zomerfeesten slaan een nieuwe weg in

LOCHUIZEN – Jarenlang ging het evenement door het leven als ‘kermis Lochuizen’. Maar dat is nu veranderd. ”Voortaan heet het dus Zomerfeesten Lochuizen. Omdat we simpelweg meer zijn dan een kermis”, zegt Robbert de Herder, een van de medewerkers. Hoe dan ook: van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni staat de buurtschap onder de rook van Neede weer in het tekenvan kermis, muziek en veel, heel veel feest.

De ingrediënten mogen dan in grote lijnen dezelfde zijn als in voorgaandeedities, dat neemt niet weg dat het simpelweg is gebleven bij eennaamsverandering. ”We hebben de programmering aantrekkelijker gemaakt, waardoor we een breder publiek aanspreken. Van jong tot oud.” De nieuwespandoeken bij de diverse invalswegen richting Lochuizen vormen in iedergeval het eerste tastbare bewijs van de koerswijziging. Het bedrijvenuurtje vormt vrijdagmiddag 16.00 uur het startsein voor driedagen feest.

Met vrijdagavond het traditionele vogelschieten en dedamesspelen. Aansluitend is er een playbackshow met in de pauze muziek van DJ Hans van HR-Sound. Vooral de zaterdag kent een ander programma ten opzichte van vorige jaren. Zo is er 10.00 uur een workshop kindercircus, waarbij de jeugd een‘spoedcursus-circus’ krijgt, waarna ze nog dezelfde ochtend als een rasechtecircusartiest hun debuutvoorstelling zullen geven.

’s Middags is er een volleybaltoernooi en een klootschietwedstrijd, terwijlrond 14.00 uur het startschot valt voor de vijfkamp voor de jeugd. Een traditie wilde de organisatie onverbiddelijk overeind houden: dezaterdagavond staat vooral in het teken van livemuziek. Dit jaar zijn dat deNormaal Coverband en RU Kiddin’. De Normaal Coverband heeft na hetovertuigende debuut vorig jaar al laten zien wat ze in huis heeft. RUKiddin’ is geformeerd rond zangeres Ellen ter Braak uit Rietmolen.Aanvankelijk begonnen als tributeband van Anouk, heeft de band echterintussen ook ander werk op het repertoire.

Zondagmiddag worden vanaf 13.00 uur de Noaberspelen gehouden, waarna om15.30 uur een ander onmisbaar onderdeel van de agenda wordt gehouden: hetwaterspektakel met onder meer buikschuiven en de hellingbaan. Vanaf 16.00 uur is er een optreden van Q5, een band die eveneens vorig jaarvan de partij was. Robbert de Herder: ”We hebben een aantal nieuweingrediënten aan de zomerfeesten toegevoegd, maar sommige onderdelen moet jenu eenmaal niet willen veranderen.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven