Allegorische optocht Geesteren bloedheet

tn_Afbeelding nieuw Roy 22074GEESTEREN – De deelnemers en het publiek hadden het tijdens de allegorische optocht in Geesteren bloedheet. Aan het aantal toeschouwers was dat goed te merken, veel minder mensen dan andere jaren. Maar er was genoeg verkoeling er werden spontaan flessen frisdrank over de lopers leeggegooid. De optocht telde zeventien wagens en een aantal loopgroepen. Buurt ’t Broek won de eerste prijs.

Veel wagens trokken de aandacht vooral die met de titel: Welkom in Zonnedael. De familie flodder zette met een auto de hele straat blank. “Moet je eens kijken achter op de wagen. Buurman wat doet u nu! Wat een spul” roept één van de toeschouwers langs de weg.

Ook werden de keten onder de aandacht gebracht. Saskia Wiegers – wereldkampioen klootschieten – was ook van de partij met een grote Hollandse vlag liet ze trots haar prestatie zien. Het nieuwe dorpshuis was ook een hot item.

De muzikale medewerking werd verzorgd door Amicitia en de muziekkorpsen Volharding uit Borculo en Excelsior Gelselaar. Oja, we waren het bijna vergeten. Wie kent Henkie! We moesten van aan aantal inwoners uit Geesteren deze beruchte man op de foto zetten (zie foto hieronder,eerste foto). Op de vraag: Waarom? werd geen antwoord gegeven. Spannend!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1397]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven