Boerderijfietstocht langs Needse agrariërs

NEEDE – In samenwerking met de plaatselijke VVV, LTO-Noord afdeling Berkelland en de gezamenlijke bond van plattelandsvrouwen uit Neede, Noordijk en Rietmolen houden de Needse agrariërs hun jaarlijkse boerderijenfietstocht op woensdag 28 juli.

De start is van 9.30 uur tot 13.00 uur bij de Hollandsche molen op de Needse Berg (Diepenheimseweg 21), alwaar de auto geparkeerd kan worden bij café-restaurant De Olde Mölle. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,00 waarna men een duidelijke routebeschrijving ontvangt plus een consumptiebon. De route is ongeveer 32 km lang.

Ook dit jaar is het weer gelukt om bedrijven te kunnen bezichtigen. Het is dit jaar een route met een koninklijk tintje. De koffiestop zal gehouden worden bij het rundveebedrijf van de familie Veltkamp. Tevens kan men hier tegen gereduceerd tarief het Oranjemuseum bezichtigen.

Daarna wordt een bezoek gebracht aan de kasteeltuin ‘het Weldam’. De pannenkoeken kunt u nuttigen in de paardenmanege van Diepenheim. Van hieruit gaat de tocht verder naar de Oale Schole in Noordijk. De hele route wordt omlijst met diverste activiteiten; onder andere oude ambachten en muziek.

Het eindpunt is traditiegetrouw bij de familie Wopereis op Erve Olthaar, waar men onder het genot van een gratis kopje koffie met krentewegge nog gezellig kan napraten. Tijdens de fietstocht zorgen de organisatoren voor een gevarieerd programma met voor elk wat wils, met het fraaie Needse landschap als passend decor.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven