Kasteeltuinfestival voor de vijftiende keer

RUURLO – Op 31 juli wordt in Ruurlo voor de 15e keer het kasteeltuinfestival gehouden. Tot nu toe sprak men over het kasteeltuinconcert, maar de succesvolle formule in de tuinen van kasteel Huize Ruurlo heeft zich inmiddels zo ontwikkeld dat er beter gesproken kan worden over een festival. Dit jaar verwacht men weer meer bezoekers te trekken met een verrassend programma vol passie en temperament.

Waaraan heeft dit fenomeen van de Kunstkring Ruurlo zijn succes te danken? De creatieve programmering met bands en musici van naam speelt daar zeker in mee. De unieke locatie in de kasteeltuin van Huize Ruurlo en de prachtige Orangerie zijn misschien wel even belangrijk. De combinatie van goede muziek op een heel bijzondere locatie maakt het kasteeltuinfestival tot een unieke ervaring.

Jaarlijks komen dan ook zo’n tweeduizend muziekliefhebbers naar het muziekfestival in Ruurlo. Zij zwerven van podium naar podium en laten zich in de kasteeltuin steeds opnieuw verrassen. Voor de inwendige mens wordt gezorgd door meerdere cateraars, die niet voor elkaar onder willen doen met lekkere hapjes en drankjes. Zo wordt de kasteeltuin een  plaats voor mensen die in een ontspannen sfeer samen willen genieten van goede muziek.

Net als vorig jaar begint het festival om 14.30 uur. Dit jaar op het middenterrein met de Tex Mex band Viejos Amigos. In de laatste paar jaren zijn de muziek- en dansworkshops een succes gebleken. Om half vier beginnen de optredens op twee onder de grote beuken ‘verstopte’ podia en in de sfeervolle Orangerie.

De volgende musici zijn gecontracteerd: The Beets Brothers, Gipsy Swing Kwartet, Marlies Claasen & band, Souldada, Shtetl Band Amsterdam, Michon & band, Dutch Folk Collective, Diablo’s Bullets, 2-Remember en Ogham. De KunstKring is erg blij dat ook Peter Beets van de partij is bij The Beets Brothers. Zij traden al eerder bij een kasteeltuinfestival op, maar Peter speelt over de hele wereld en is lastiger te boeken. Op het middenterrein treedt ook de vermaarde Balkan violiste Monique Lansdorp op.

Meester in de improvisatie zal zij vast weer de gangmaker bij een jamsessie zijn van musici van andere groepen. Zoals de neven Rosenberg van het Gipsy Swing Quartet en de beroemde klarinetist Christian Dawid van Shtetl Band Amsterdam.

Meer informatie over het KasteelTuinFestival staat op www.kunstkringruurlo.nl. Daar kunt u ook uw kaarten online bestellen. Verder worden kaarten in de voorverkoop a € 20.- verkocht via de VVV kantoren in en rond Ruurlo en bij Alex schoenmode en Groot Jebbink bloemen in Ruurlo. Na 28 juli kosten de kaarten € 25,00. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven