Klein beetje Zwarte Cross in Berkelland

tn_Afbeelding nieuw Roy 22051EIBERGEN – Ondernemers langs de N18 proberen vanaf vrijdag een graantje mee te pikken van het Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde. Theo’s tankshop (Esso) aan de Groenloseweg heeft voor zijn zaak groots uitgepakt. Een crossauto en een ‘sissi autootje’ staan in de berm te pronken. “De Zwarte cross-gangers zijn gewoon gezellige mensen en daar houden we van. Ik heb in die jaren nooit trammelant in mijn shop gehad”, vertelt Theo Geurts.

Vooral het bord met een mooie tekst trek de aandacht van veel voorbijgangers: ‘Broodje halen bij Theo’s tankshop, biertje halen bij tante Rikie’. “Wat ik wel jammer vind is dat er sinds dit jaar een omleiding is ingesteld voor de bezoekers, ze moeten nu meer dan veertig kilometer omrijden. Waarom? de wegbeheerder wil de N18 zo min mogelijk belasten met het verkeer richting de Zwarte Cross. Het gaat mij niet om de extra omzet maar we missen nu de creativiteit aan de pomp.”

Iets verderop langs de N18 (weg tussen Eibergen en Groenlo) heeft het BP-tankstation ook een groot spandoek voor zijn zaak hangen. Met de tekst: Laatste tankstation voor de ‘zwarte cross’. Met andere woorden als u nog wilt tanken of goederen in wil slaan dan kan dat hier nog.

Berkellanders op de Zwarte Cross
Nieuwsuitberkelland.nl wil graag de Berkellanders volgen tijdens of na de Zwarte Cross. Misschien gaat u dit weekend met uw camera naar het terrein. Daarom doet deze site een oproep om foto’s en filmpjes (link youtube) te sturen. Dat kan tijdens het festival of erna. Mail uw werk naar
[email protected] en laat heel Berkelland genieten van het spektakel!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1412]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven