Uniek: Dahlia’s plukken tussen het maïs!

tn_bloemen goedBELTRUM – Onze verslaggever – Roy Nijman – ging zaterdagavond op pad om een reportage te maken over de dahliavelden bij wagenbouwgroep De Slinge in Beltrum. Waarom? De droogte heeft er voor gezorgd dat de groei en bloei van de dahlia’s achter blijft. Tijdens zijn bezoek kwam Nijman heel wat unieks tegen. “Drie keer ben ik langs het huis van de familie Ribbers gereden waar de velden moesten zijn. Maar ik kon ze niet vinden.”

Onze reporter maakte kennis met de chef van het dahliaveld – Clemens Ribbers – en vroeg waar de velden te vinden waren. Ribbers: “Als je ze wilt zien dan moet je het maïs inlopen. Daar kun je de bloemen bewonderen. Dit is uniek en kom je volgens mij nergens tegen.” In het onderstaande filmpje legt Ribbbers uit waarom de planten tussen het maïs staan.

De droogte houdt de gebroeders Ribbers – Clemens (47) en Marcel (49) – flink bezig. Vanaf het begin hebben de leden van De Slinge de planten al moeten sproeien. We lopen nu achter kwa bloemen, we hebben veel minder knoppen dan vorig jaar toen waren we al rond half juli aan het plukken voor onze buren, Duitsland en Lemelerveld. Door de achterstand kunnen we dit nu niet en lopen we inkomsten mis. Hoeveel geld? Je praat over honderden euro’s.”

Clemens en Marcel hopen dat er flink wat regen komt en natuurlijk de zon. Op die manier kunnen de planten en bloemen zich nog goed ontwikkelen. Als dat gebeurt dan zal er geen tekort zijn aan dahlia’s. “Het is afwachten, meestal gaat het wel goed. We hebben wel eens vaker meegemaakt dat we alternatieven moesten zoeken. Als er een tekort is dan gaat iedereen bellen en zijn de bloemen zo op. We blijven positief en zitten niet bij de pakken neer.” Op 5 september trekken de wagens door Beltrum.

Het duo is al sinds de oprichting in 1988 actief bij de wagenbouwgroep. Meer dan twintig jaar zijn ze al met dahlia’s bezig. De gehele groep bestaat uit ruim honderd man. De bloemen worden ook in oktober geplukt voor andere corso’s, Ter Borg, Lichtenvoorde, en Winterswijk.

Foto’s Roy Nijman:[nggallery id=1446]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven