Loods loopt flinke schade op na brand

schot ruurlo 010-borderRUURLO – Bij een brand in een loods van houthandel Schot aan de Houtwal in Ruurlo is er flinke rook-, roet- en waterschade ontstaan. De brand brak uit omstreeks half zeven vanmorgen. De brandweer uit Ruurlo en Barchem werden ingezet om de brand te blussen.

Er werd al direct opgeschaald naar middelbrand in verband met de waterwinning. De brandweer heeft water aan de overzijde van het spoor uit de vijver gehaald. Hierdoor werd het treinverker gedurende enige tijd stilgelegd.

De brand ontstond aan de buitenzijde van het pand in een opslag voor zaagsel. Deze brand is doorgeslagen naar de binnenzijde van de opslagloods en heeft het aldaar aanwezige isolatiemateriaal van het dak in zijn greep genomen. Hierdoor werd het dak beschadigd. Ook de aanwezige machines liepen enige schade op.

De brandweer had het vuur vrij snel onder controle en kon de server van het bedrijf uit de brandhaard redden. De brand was slechts korte tijd van geringe omvang uitslaand.

[nggallery id=1465]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven